4 uutta ammattilaista Buorrelle

Elokuu on pyörähtänyt täyteen vauhtiin – ja juuri nyt muotoillaan, suunnitellaan markkinointia ja toteutetaan sitä kovalla voimalla.

 

Saimme elokuussa joukkoomme lisää neljä aivan timanttista ammattilaista.

Sami Hyry aloitti Buorrella Helsingissä asiakaspäällikkönä markkinoinnin- ja palvelukehityksen parissa.

Hanne Tuomenoksa toimii digimarkkinoinnin spesialistina Helsingin toimistolla,

Johanna Laitalainen saapui vahvistamaan Buorren graafikkotiimiä Vaasaan ja

Kaj Pärkkä aloitti asiakaspäällikkönä Vaasassa – Kaj talar gärna svenska.

 

Rekrytointiprosessit aloitettiin hiukan ennen kesälomia ja on saatu nyt näiltä osin päätökseen. Saimme valtavan määrän hakemuksia eri tehtäviin – niitä tuli lyhyessä ajassa noin 200! Olemme hiukan mykistyneitä ja hämmentyneitä hakemusten määrästä, mutta vielä enemmän teistä hakijoista – hienoja ihmisiä ja taitavia tekijöitä olisi ollut tarjolla paljon enemmän kuin nyt pystyimme palkkamaan.

 

Pahoittelut, ettemme ole pystyneet vastaamaan kaikille teille hakijoille sähköpostitse – tässä aiomme olla tulevaisuudessa paljon parempia. Kannattaa silti jäädä seuraamaan, aiomme nimittäin palkata jatkossakin rautaisia ammattilaisia ja hyviä ihmisiä taloon.

 

Samalla haluamme toivottaa Pirittalle ihanaa äitiyslomaa pian syntyvän lapsen kanssa. Piritta jää äitiyslomalle elokuun viimeisenä päivänä. Nauti!

 

 

Ps. Rekrytoinnista innostuneina ajattelimme kirjoittaa teille 5 vinkkiä työn hakemiseen.

 

 

Tässä Buorren 5 napakkaa vinkkiä työn saamiseen:

 

1. Hae töihin, vaikka paikkoja ei olisi auki. Kerro mihin tehtävään olisit hakemassa.

Jos sopivia paikkoja ei yrityksessä ole auki, mutta yritys on kiinnostava ja koet että sinulla voisi olla annettavaa – hae töihin! Kerro hakemuksessa millaista tehtävää havittelet. Buorrella on viimeisen parin vuoden aikana palkattu useita työntekijöitä ilman, että työntekijöitä olisi aktiivisesti haettu.

 

2. Kirjoita lyhyt ja jäsennelty hakemuskirje ja lisää liitteet.

Tiivistä viestisi. Mikäli hakemuksia saapuu paljon, tiiviit ja selkeät viestit jaksaa vielä lukeakin. Artistien kannattaa ladata mukaan työnäytteet – muuten on aika hankala saada ensikuvaa. Viimeisin kaupalliseen tehtävään rekrytoitu löi muuten naamallemme jo hakemuksessa statistiikan aiemmista saavutuksista.

 

3. Kirjoita mitä uutta juuri sinä tuot mukanasi yritykseen, tee vaikka lista.

Helpota rekrytointia. Aivan varmasti tiedät mitä uutta mukanasi voit yritykseen tuoda. Miksi et raaskisi kertoa sitä? Kerro. Siinä ei ole nimittäin muuta kuin voitettavaa.

 

4. Kerro unelmistasi ja tavoitteistasi.

Meillä kaikilla on unelmamme – kerro ne vaikka hakemuskirjeen päätteeksi. Esimerkiksi meillä Buorrella, yksi tehtävistämme on toteuttaa ihmisten ja yritysten unelmia.

 

5. Pakota kiireinen rekrytoija vastaamaan

Ei pommittamalla, vaan tyylikkäästi ja ehkä kekseliäästi. Meilläkin on monta esimerkkiä siitä kuinka sitkeys palkitaan. Rekrytoija on usein melko kiireinen ihminen – se kannattaa huomioida työn hakemisessa.

 

Ota
yhteys