Fennia Prize 2014 palkinto Wärtsilän moottorille

Buorren yhdessä Wärtsilän kanssa muotoilema uusi nelitahtimoottori on voittanut Fennia Prize 2014 muotoilupalkinnon.

 
Wärtsilän moottoreita käytetään voimalaitoksissa ja laivoissa voiman- ja sähköntuotannossa. Nelitahtituoteperhe kuuluu yrityksen tärkeimpiin tuotekategorioihin, keskinopeisiin moottoreihin.

Wärtsilä on vanha ja tunnettu yritys ja alallaan teknologiajohtaja, mutta uusi tuoteperhe on ensimmäinen, jossa muotoilua on hyödynnetty kokonaisvaltaisesti. Erilaiset tekniset ja muotoilulliset ratkaisut yhdistävät käytettävyyden ja brändin kokonaisuudeksi. Samalla valmistuskustannukset ovat laskeneet. Yksi keskeisiä ja käytön kannalta varsin oleellisia tekijöitä oli äänenvaimennus, jota parannettiin kätevillä ja toimivilla muotoiluratkaisuilla. Huoltoluukkujen sijoitusta ja käyttöä tutkittiin. Moottorit saivat uuden ulkoasun, jonka silti tunnistaa Wärtsiläksi.

Uuden moottorituoteperheen suunnittelussa muotoilua hyödynnettiin niin käytettävyydessä, ulkoasussa kuin brändinkin kohdalla. Tuotemuotoilun ohella myös muutamat yrityksen toiminnot kuten valmistusprosessit suunniteltiin uudelleen sujuvammiksi ja kilpailukykyisemmiksi. Wärtsilä osoitti, että muotoilusta on kilpailuetua tälläkin alalla.

Fennia Prize on yrityksille suunnattu muotoilukilpailu, jonka tavoitteena on tukea korkeatasoisten tuotteiden ja palveluiden tuottamista ja edistää teollisuuden kilpailukykyä ja kansainvälistymistä. Kilpailu tarjoaa yrityksille mahdollisuuden erottautua kilpailijoista innovatiivisella ja vastuullisella muotoilulla, jolla on taloudellista merkitystä. Sen järjestävät Design Forum Finland, Fennia ja Elo.

Ota
yhteys