Hitaat nettisivustot eivät ole hyvästä

Joona Penttilä

Lataa, lataa…aikaa on mennyt jo yli 10 sekuntia ja edelleen se vain lataa nettisivustoa…

Tekisikö mieli tehdä asialle jotain ja vuokrata uusi palvelinratkaisu jostain muualta? Listaan alle pari tärkeää seikkaa, jotka kannattaa pitää mielessä uutta palvelinratkaisua hankkiessa.

 

  1. SSD (Solid-state Drive)
  • Nopeus on aina kaikki kaikessa. Katso videolta, kuinka nopeasti Windows aukeaa SSD:llä normaalia kiintolevyä vastaan. Tämä pätee myös palvelimeen, kun dataa halutaan kirjoittaa/lukea nopeasti. Aika monet palvelintarjoajat ovat siirtyneet jo SSD:hen.

 

  1. Linux vai Windows?
  • Kumpi olisi parempi ratkaisu? Linux on maailmanlaajuisesti suosituin palvelimen käyttöjärjestelmä ja se on kyllä todistettu.

 

  1. Tarvitsenko lisää muistia?
  • Mistä tiedät, onko muisti loppumassa? Muistia kannattaa yleensä hankkia hieman enemmän, kuin arvelee tarvitsevansa. Kaikki riippuu pääasiassa sivustosi kävijäliikenteestä ja palvelimelle asennetuista ohjelmista. Pikkusivustoilla muistia ei tarvita paljoa (1-2 Gt:lla pärjää vallan hyvin).

 

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Meillä Buorrella palvelinratkaisut ovat huippuluokkaa. Jos haluat sivustollesi hyvän, nopean ja tietoturvallisen ympäristön, niin ota yhteyttä!

Joona Penttilä

Digimaailman kasvatti Joona on Buorren ohjelmoija Kaustiselta. Hän on tehnyt mm. Wordpress-, Joomla- ja Drupal-toteutuksia. Haastavat ja tekniset projektit tuovat hymyn Joonan huulille. Vapaa-aikansa hän viettää salilla tai valokuvauksen ja salibandyn parissa.

Ota
yhteys