Mummon kuulumisia

Päivi Tuomisto

Heräsin sinä aamuna viideltä. Uni loppui ja piti toimittaa muutamia töitä, työvireeni on aamulla hyvä. Tietenkin selasin Facebookin päivitykset ensin, ja silmiini osui Buorren toimistomummon hakuilmoitus. Siinä se oli: työpaikka jota olin haikaillut jo jonkin aikaa. Kuin minulle tehty. Siltä istumalta aloin kirjoittaa hakemusta, en niin hirveästi miettinyt vaan annoin intuition viedä. Vähän viilasin ja laitoin menemään klo 6.

 

Muutamaa viikkoa myöhemmin sain kutsun haastatteluun. Uskomatonta! Olin niin tottunut siihen, ettei ikäiseni pääse alkua pitemmälle, haettuani töitä jonkin aikaa. Mutta nyt haettiin juuri ikäistäni! Olin aivan fiiliksissä, ja menin haastatteluun iloisin ja odottavaisin mielin. Vaikka en saisikaan paikkaa oli tämäkin jo työvoitto. Ja kun Tuukka sitten haastattelukierroksen jälkeen soitti ja kertoi heidän valinneensa minut, oli tuuletuksen paikka. Työpaikan saaminen 54-vuotiaana 20 yksinyrittäjävuoden jälkeen on melkoinen lottovoitto.

 

Työyhteisö on nuori ja dynaaminen, asiat tapahtuvat nopeasti ja ilman hierarkiaa. Toimistoympäristö ei muistuta lainkaan omaa työpistettäni kotona tai niitä toimistoja, joissa työskentelin 1980- ja 90-luvuilla. Työpiste on pöytälevy ja tuoli, joskus pelkkä pöytälevy. Ei laatikoita, ei kaappeja, ei turhia toimistotarvikkeita. Kun työntekijä lähtee kotiin, lähtee myös hänen tietokoneensa, ja pöydän ääreen voi istahtaa joku muu. Designtoimistossa jokaisella on oma vankka osaamisalueensa, ja vastuulliset työtehtävät, joita toimitusjohtaja jakelee avokätisesti, työntekijöihin luottaen. Se tuntuu toimivan, jokainen joutuu kasvamaan työtehtäviensä edessä ja onnistuminen lisää itseluottamusta, mikä taas vahvistaa ammattitaitoa. Eikä erehdyksistä rangaista, kunhan niistä opitaan.

 

Olen siis joukon seniori, minusta seuraava on nelikymppinen ja muut siitä alaspäin. Toki huomaan sen, mutta se ei häiritse. Huomaan sen mm. siitä, että WhatsApp-ryhmämme jutuista suuri osa menee minulta ”ohi”, kun he heittävät läppää joko ammattiinsa tai vapaa-aikaansa liittyvistä asioista. En vaan ole kartalla. Mutta uskonpa, että jos alkaisin juttelemaan siellä omia juttujani, efekti olisi sama – he miettisivät, mitä minä oikein höpisen. Tästä huolimatta työteko sujuu, porukka on avuliasta ja kaikki ovat ottaneet minut avosylin vastaan. Voin kysyä ihan mitä vain ja aina joku auttaa minua töissäni eteenpäin. Uskon myös, että työntekijöiden kannalta on ihan hyödyllistä, että joukossa on joku, jolla on lapset jo maailmalla ja elämää jonkin verran elettynä. Ehkä se antaa perspektiiviä.

 

Pidän itseäni myös etuoikeutettuna, kun olen päässyt osaksi tätä loistavaa tiimiä, ja saan opetella taas olemaan osa työyhteisöä. Yrittäjän vapaudesta luopuminen ei ole tuntunut uhraukselta, koskapa se vapaus on usein melko näennäistä – yrittäjä on töissään kiinni ympäri vuorokauden ja lomat ovat jääneet monesti vain haaveeksi. Nyt teen työtuntini ja laitan läppärin kiinni töistä lähtiessäni, ja avaan sen vasta, kun tulen seuraavan kerran töihin.

 

Minut pestattiin pitämään toimisto viihtyisänä ja huolehtimaan päivittäisistä ostos- ja keittiörutiineista, sekä keventämään joillekin henkilöille kertynyttä talous- ja henkilöstöhallintotyötä. Rutiininomaiset työtehtävät ovat mukavia, ja niitä ryydittävät satunnaiset muut tehtävät, kuten asiakaspäälliköiden auttaminen esim. sisällöntuottamisessa tai kuntotestien suunnittelu ja toteutus. Onkin plussaa, että voin käyttää personal trainer -osaamistani työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Yksi salaisista missioistani on työntekijöiden sokerinkäytön vähentäminen - nuoret tykkää karkista - mutta sitä ei passaa sanoa ääneen…

 

Luova työympäristö sisältää kuitenkin myös muita mahdollisuuksia, ja aika näyttää, miten pystyn täällä kehittymään. 

Päivi Tuomisto

Toimistomummona toimiva Päivi on työskennellyt yli 20 vuotta yrittäjänä. Suomennosten ja simultaanitulkkausten lisäksi hän toimii myös personal trainerina. Päivi hoitaa nyt innolla osa-aikaisesti Buorren toimistoa ja tekee mielellään myös muita luovan työympäristön tarjoamia tehtäviä.

Ota
yhteys