Mummon kuulumisia 1/2017 Mikä työpaikka!!

Päivi Tuomisto

Great Place to Work

 

Siinä se nyt on –  todiste siitä, että Buorre on Suomen parhaimpia työpaikkoja. Kyllähän minä sen jo tiesin, kun tänne hain – intuitio kertoi, että tuosta yrityksestä voisi vaikka jäädä eläkkeelle, sitten joskus. Se, että yritykseen rekrytoidaan toimistomummo, kertoo jotain sen arvoista ja asenteesta – this is the place to be! Ja nyt sen saavat tietää kaikki muutkin! Mahtavaa! Tässä on linkki tutkimukseen, jos haluat lukea enemmän: http://www.greatplacetowork.fi

 

Tutkimus pohjautuu Great Place to Workin hyvän työpaikan määritelmään: Hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä mitä tekevät ja nauttivat työtovereidensa kanssa työskentelystä. Buorre sijoittui pienten yritysten sarjassa sijalle 7 – se on uskomattoman hieno saavutus!

 

Tulin taloon huhtikuussa 2016, ja nyt – 10 kk myöhemmin –  voin sanoa päässeeni jyvälle siitä, mitä täällä tehdään, ja mitä täällä voidaan tehdä. Jälkimmäiselle ei tunnu olevan mitään rajaa, kun innovatiivinen ja ajan hermolla pysyvä johto luotsaa luovaa ja energistä joukkoaan eteenpäin. Nykyään teen tärkeiden mummon tehtävien ohella paljon muutakin, osa-aikaisuus on vaihtunut kokopäivätyöksi ja sähköpostin allekirjoituksena on Office Manager. Eli olen todella saanut kasvaa kykyjeni mukaan. Se tuntuu tosi mukavalta.

 

Mikä tästä sitten tekee niin erinomaisen työpaikan? No, ensinnäkin olematon hierarkia. Jokainen keittelee kahvia tarpeen mukaan, juttu kulkee vapaasti eikä sävy muutu, vaikka huoneeseen astuu toimitusjohtaja tai omistaja – hekin kestävät hersyvää ja välillä vähän ”kökköäkin” huumoria, ja viljelevät sitä itsekin. Yritys elää myös omia arvojaan noudattaen – rohkeus, avoimuus, nöyryys – ja tämä näkyy työyhteisössä. Täällä jokainen voi olla omana itsenään, ja kaikille annetaan mahdollisuus tuoda esiin ja hyödyntää parhaat puolensa, jokaista kuunnellaan. Se on aika uniikkia. Kehityskeskustelussakin pyydettiin miettimään ammatillisten tavoitteiden lisäksi myös omia henkilökohtaisia unelmia. Paperille kirjattuna ne alkavat elää, eteneminen niitä kohti muuttuu konkreettiseksi tuoden iloa ja virtaa arkeen.

 

Sijoitus Great Place to Work -tutkimuksessa on erinomainen todiste siitä, että täällä on hyvä olla. Lähden aamuisin töihin hyvillä mielin eikä sunnuntai-iltana ahdista yhtään. Ei, vaikka ennen tätä työtä nautin yrittäjän ”vapaudesta” parikymmentä vuotta.

 

Eilisiltaiseen juhlagaalaan menijät valittiin hyvin buorremaisesti – me saimme itse äänestää. Eniten ääniä keränneet pääsivät matkaan, ja me muut pidimme omat pirskeet toimistoilla samalla kun seurasimme juhlallisuuksia livenä näytöltä. Skoolasimme pommacilla ja napostelimme sipsejä ja muita pikkuherkkuja – ja kannustimme gaalajoukkoa WhatsAppissa!

 

Great Place to Work Finlandin konsultin Joni Sarpon lausunto tiivistää asian napakasti:

”Buorre on loistava esimerkki siitä, miten hyvää ja menestyvää liiketoimintaa rakennetaan vahvasti johdon ja henkilöstön välisellä luottamuksella. Buorren menestys on sidottu ihmisiin, heidän todellisen potentiaalin hyödyntämiseen sekä henkilökohtaisiin tavoitteisiin. Ihmisten yksilöllinen kohtaaminen, tukeminen ja auttaminen ovat kiinteä osa Buorren arkea. Buorren sijoittuminen Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon kertoo paitsi onnistuneesta hyvän työpaikan rakentamisesta, myös johdon arvovalinnasta rakentaa hyvää liiketoimintaa ihmistensä kautta.”

 

Tästä on niin hyvä jatkaa eteenpäin, ja kevättä kohti!

Päivi Tuomisto

Toimistomummona toimiva Päivi on työskennellyt yli 20 vuotta yrittäjänä. Suomennosten ja simultaanitulkkausten lisäksi hän toimii myös personal trainerina. Päivi hoitaa nyt innolla osa-aikaisesti Buorren toimistoa ja tekee mielellään myös muita luovan työympäristön tarjoamia tehtäviä.

Ota
yhteys