Viime vuonna Berliiniin, tänä vuonna Barcelonaan

Päivi Tuomisto

Buorren markkinointi- ja designtiimin työntekijöistä suuri osa istua nököttää koneellaan kaiket päivät. Työasento vaihtelee keskittyneisyyden mukaan. Kun työ vaatii suunnatonta tarkkuutta tai kun päässä syntynyt mahtava leiska on saatava ruudulle, jalat saattavat sujahtaa istujan alle ja nenä liimaantua ruutuun, hartiat nousevat korviin ja niska jännittyy. Illalla voi olla nuutunut olo ja tuntuu, ettei jaksa tehdä mitään. Toimistotyöläisille kovin tuttua. Sen vuoksi meillä onkin kiinnitetty työpisteen ergonomian ja taukojumpan lisäksi huomiota myös henkilöstön yleiseen hyvinvointiin. Ja toimistomummona se on minulle ihan sydämen asia.

 

Buorrella tehtiin ensimmäiset kuntotestit vuonna 2015. Fillaroitiin pyöräergolla ja punnerrettiin lihaskuntotestit. Siten saatiin selville lähtötilanne ja sovittiin, että vuoden 2016 testeissä tuloksiaan parhaiten parantanut henkilö lähtee Berliiniin. Moni aloittikin sen vuoksi melkoisen kuntokuurin - joku kävi salilla, joku lenkkeili, joku teki molempia. Kovakuntoisimmat jatkoivat entiseen malliin, heillähän ei ollut mitään mahdollisuutta voittaa, koskapa olivat jo teräkunnossa. He tiesivät jo, miten hyvä kunto antaa virtaa. Tarkoituksena olikin kannustaa sohvaperunat liikkeelle. Ja siinä onnistuttiin ihan kiitettävästi.

 

Tulin taloon keväällä ja aloin ensitöikseni suunnitella vuoden kuntotestejä. Toin mukanani Laturin Energiatestin, jota olin tehnyt personal trainerin työssäni asiakkailleni. Testi mittasi samat asiat mitä Buorrella oli mitattu edellisvuonna, sekä muitakin yleiseen energiatasoon vaikuttavia muuttujia, mm. stressitason, verenpaineen ja liikkuvuuden. Energiatestin tulos ilmaistaan energiaindeksinä, joka kertoo, miten paljon henkilöllä on virtaa niiden 16 tunnin aikana, kun hän on valveilla. Samalla indeksi antaa tietoa siitä, mitä osa-alueita testattavan kannattaisi parantaa. Vertasin tuloksia edellisvuoden tuloksiin, ja Berliiniin lähti tarkkojen laskutoimitusten perusteella graafikko, joka oli saanut kuntosalikäynneillä ja työmatkapyöräilyllä aikaan melkoisia tuloksia.

 

Viimeisen 1,5 vuoden aikana Buorre on kasvanut henkilöstömäärältään huimasti, miltei tuplannut rivinsä. Siitä huolimatta toistimme Paras parantaja –kisan, vaikka uudet työntekijät eivät voineetkaan siihen osallistua. Tällä kertaa paras parantaja lähtee Barcelonaan. Olemme uskollisia alkuperäiselle formaatille ja vertaamme vain hapenottokykyä ja lihaskuntoa, mutta samalla kaikki ovat saaneet arvokasta tietoa kuntonsa eri osa-alueista. Tulokset eivät ole aivan vielä selvillä, mutta ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua... Juhlistamme tulokset 10-vuotisjuhlassamme kesäkuun puolivälissä. Lisäksi palkitsemme Energiatestin ensimmäistä kertaa tehneiden keskuudesta parhaimman energiaindeksin sekä Vaasan että Helsingin toimipisteessämme. Voin paljastaa, että voittajat pääsevät huippulukemiin! Palkintojen lisäksi testaus tuo porukkaan kivaa pöhinää, tuloksia ihmetellään ja vertaillaan, ja monella herää heti halu nostaa indeksiä paremmaksi – myös minulla! Siksi mietinkin testeille jo jatkoa, muodossa tai toisessa. Siitä lisää tuonnempana.

Päivi Tuomisto

Toimistomummona toimiva Päivi on työskennellyt yli 20 vuotta yrittäjänä. Suomennosten ja simultaanitulkkausten lisäksi hän toimii myös personal trainerina. Päivi hoitaa nyt innolla osa-aikaisesti Buorren toimistoa ja tekee mielellään myös muita luovan työympäristön tarjoamia tehtäviä.

Ota
yhteys