Alamarin Jet

OMEGA 42 -jet on suoraviivainen suunnitteluprosessia ja muotoilua myöten


Alamarin Jet Oy on vuonna 1972 perustettu vesisuihkupropulsioita eli tuttavallisemmin jettejä ammattivenekäyttöön valmistava härmäläinen yritys. Alamarin uuden OMEGA-sarjan jetti on ensimmäinen malli, jonka enimmäisteho on huikeat 2040 hevosvoimaa. Vuosien varrella Buorre on tehnyt yrityksen muihin jetteihin tuotekehitystä ja muotoilua ja siksi Buorren asiantuntevaa näkemystä kaivattiin myös uuden OMEGA 42 -jetin muotoilussa. 


Tavoitteena edistyksellinen, brändin mukainen design

OMEGA 42 -jettiin haluttiin luoda täysin uusi yrityksen strategian mukainen muotokieli, joka ohjaa myös muiden kokoluokkien designia. Muotoilulla haluttiin luoda skaalautuva tuoteperhe, joka näyttää uskottavalta ja modernilta. Suunnittelun keskiössä oli valmistettavuus, käytettävyys ja fiksut, selkeät rakenneratkaisut.

 

Suoraviivainen muotoiluprosessi vietiin määrätietoisesti maaliin

Muotoilu aloitettiin valmistettavuuden konseptoinnilla, joka eteni sulavasti konkreettiseen osasuunnitteluun, jossa tutkittiin mm. luukkujen käyttävyyttä sekä valmistettavuutta yhteistyössä valusuunnittelun ja mekaniikkasuunnittelijoiden kanssa. Kaiken kaikkiaan muotoiluprosessi oli verrattain suoraviivainen, vaikka suunnittelu toki jaksottui useaan vaiheeseen mekaniikan ja rakenteiden hahmottuessa. 


Tuloksena näyttävä design ja huippuluokan käytettävyys

Lopputulos on erittäin näyttävä ja muotoilun kohdalla päästiin haluttuun tavoitteeseen, ja  asiakas oli erittäin tyytyväinen. Jetin käytettävyys on huippuluokkaa ja muun muassa huoltoluukkujen mekaniikkasuunnittelun ansiosta laitteen ylläpito on helppoa. Asiakaspalaute on ollut positiivista ja myös OMEGA 42- jetin kohdalla muotoilupanostus on selkeästi kannattanut. OMEGA-sarja edustaa sekä Alamarin että Buorren omistautumista käyttäjäkeskeiseen, erittäin tehokkaaseen ja innovatiiviseen suunnitteluun. Hyvin toiminut yhteistyö on poikinut Buorrelle myös muita töitä ohjauskäyttöliittymän ja grafiikan parissa – niistä varmasti lisää tuonnempana.

OMEGA-sarja edustaa sekä Alamarin että Buorren omistautumista käyttäjäkeskeiseen, erittäin tehokkaaseen ja innovatiiviseen suunnitteluun.

Lisää referenssejä

Pysy mukana kehityskulussa

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla markkinoinnin, digipalveluiden ja muotoilun uutisista. Lupaamme inspiroida ja innostaa, emme täyttää sähköpostiasi turhaan!